Make your own free website on Tripod.com

nico kuijper pianolessen klassiek en meer...

ik heb nog plaats voor enkele gemotiveerde leerlingen met interesse in muziek

Home
Muziek
hoe geef ik les
Voor een vrijblijvende proefles/tevens auditie kunt U contact opnemen;
Lestijden en tarieven
Als pianist ben ik zeer  gemotiveerd en ervaren in het doceren van vooral technische en interpretatieve problemen voorkomend bij de vergevorderde amateur op het gebied van pianoliteratuur van 1700 t/m de vorige eeuw en wil ik graag een stimulerende bijdrage leveren in het spelend leren genieten en begrijpen van deze waardevolle muziek in een tijd dat cultuur een ondergeschoven kindje dreigt te worden in het zakelijke computertijdperk. De muziek uit vorige eeuwen raakt het hart als men ze leert begrijpen, dieper dan welk modern vermaak ook.
Daarnaast heb ik nog plaats voor jonge muzikale ontdekkingsreizigertjes met ouders die tijd hebben om samen met hen op reis te gaan door muziekland; op het gehoor met bekende liedjes en daarna via eenvoudige notaties (eerst de vingers en de zwarte toetsen als orientatie) leer ik  kinderen spelenderwijs de piano kennen om pas daarna muziek te leren lezen , zoals kinderen ook eerst leren praten en pas daarna spelenderwijs leren lezen........ Ook krijgen kinderen vanaf het begin een solide basistechniek aangeleerd, iets wat te vaak wordt verwaarloosd.
Daarnaast kan iedereen die een goede begeleiding bij een leuke popsong wil leren spelen aan de hand van akkoordsymbolen ook prima bij mij terecht en geef ik ook ensemble- en pianoduo-lessen.